Vi har nyligen återupptäckt vårt Trangia kök
För de av oss som campade med scouterna eller i skolan kanske minns att man använde ett Trangia kök? Med alla nya gas och flerbränslekaminer kanske du trodde att det var ett minne blott. Tänk om.
Vi har nyligen återupptäckt vår Trangia. Och det finns också gott om många nya modeller från Trangia.
Att laga mat med en Trangia är enkelt.
- Packa upp din Trangia och hitta stativet. Det här är skålen med hål i.
- Vänd den upp och ner ställ den sedan på plan mark.
- Skruva loss brännaren och sätt in den i hålet. Fyll brännaren med etanol eller metanol men fyll inte mer än 3/4
- Tänd brännaren.
- Lågan kommer att vara svår att se om du bara använder metanol så håll barnen borta.
Beroende på vilket Trangia-set du har kan du använda antingen en vattenkokare, stekpanna eller gryta.<
Varför använda en Trangia?
Jämfört moderna brännare och campingspisar kan matlagning på en Trangia uppfattas som klumpigt eller ålderdomligt. Vi vill hävda motsatsen. Fördelar med Trangia systemet:
- Det är modulärt
- Trangia är mycket enkel utan rörliga delar.
- Den levereras med kastruller och kastruller som packas inuti varandra vilket sparar utrymme.
- Det är väldigt lätt.
För dagsläger, picknickar eller längre vandringar är Trangia idealiskt i många fall på grund av dess versalitet.
Om det här inlägget fått dig att bli sugen på ett kök, kan vi tipsa om trangia stormkök på rea hos general prepper.