Brödrost bäst i test 2019

Brödrosten uppfanns redan 1893 av Crompton & Co. Dock hade dess utseende och funktion inga likheter med de moderna rostarna idag. General Electric uppfann sedan 1909 en elektrisk brödrost som var trådbunden, dock fick man vända brödskivorna själv då man ställde skivorna mot värmetrådar med öppna sidor.

Att köpa en brödrost idag är kanske inte alltid det enklaste. Du vill veta att brödrosten bränner jämt på alla skivor och även på båda sidorna.

Följ vår guide till den bästa brödrosten 2019 så att du i år framöver kan vara nöjd över ditt rostade bröd.

Dualit

Soft touch 4 skivor

Electrolux

Expressionist för 2 brödskivor

Smeg

Retro brödrost

Vinnaren

Dualit soft touch

Dualit brödrost

En stilren brödrost som är handbygd i England. Dualit har byggts i över 70 år och med dess löstagbara smuluppsamlare blir denna brödrost vår testvinnare.

2:a plats

Electrolux Expressionist

Utrustad med pausfunktion, bullvärmare, återuppvärmningsfunktion, reglage för rostningsnivå och upptiningsfunktion.

3:e plats

Smeg Retro brödrost

Sex olika nivåer av rostningsgrad för perfekt bröd varje gång. Extra breda fack och löstagbar smuluppsamlare.

4:e plats

Dualit Classic 4 skivor

En stilren brödrost med hög kvalitet. Det finns möjlighet att rosta bagels och frallor. Även upptiningsfunktion finns.

Hur fungerar en brödrost

En brödrost fungerar som så att på vardera sida om brödskivan sitter ett nät tillverkat av metalltråd. Tråden är en blandning av 80% krom och 20% nickel vilket gör den motståndskraftig. När man trycker ner brödskivorna och sätter på brödrosten förs el in i trådarna som då blir varma. Ett reglage sitter på framsidan av brödrosten där du kan reglera värmen så att du själv kan bestämma hur rostat bröd du vill ha.

Vad kostar den

Brödrostar varierar i storlek och kvalitet och där av skiljer sig också priset. En brödrost online hittar du från 400kr och ända upp till 5-6000kr.

Kan jag rengöra min brödrost?

Det rekommenderas att inte rengöra brödrosten inuti med vatten. Då brödrosten i sig inte blir speciellt smutsig inuti ska man vid köp tänka på att brödrosten ska ha en uppsamlare för alla smulor man kan tömma. Det brukar räcka för att hålla köksmaskinen ren.

För 6 skivor

Vid stora tillställningar och när man har hela familjen samlad för frukost kan det vara bra att använda sig utav en brödrost för 6 skivor. Dualis classic serie erbjuder i deras flaggskepp rostningsmöjlighet för 6 skivor. Med justerbara fötter och smulbricka är denna köksmaskin perfekt för er som rostar mycket samtidigt

Köp Dualit Classic för skivor idag

För 4 skivor

Det finns många olika varianter och märken på brödrostar som rostar 4 skivor. Perfekt för den lilla familjen för att undvika morgonkonflikter då alla barnen får rostas bröd samtidigt.

Vi rekommenderar Cusinart metal classic för 4 skivor