Stavmixer bäst i test

En stavmixer är till för att underlätta ditt köksarbete med att hacka, bereda, vispa och mixa. Mixern har på senare år blivit allt mer populär för hemmabruk såväl som restauranger. 

Mixern är stavformad och drivs av el. Det finns både sladdlösa och batterdrivna som i stort sett fyller samma funktion som en traditionell matberedare men utför köksarbeten av mindre karaktär.

Vi såg en brist av information kring stavmixers på nätet och har därför valt att skapa den guide för dig som är på jakt efter ett nytt köksredskap.

Dualit

New edition med tillbehör

Braun

Multiquick

Bosch

Svart stavmixer

Vinnaren

Dualit new edition

Dualits flexibla köksredskap i nytt utförande. Med en hand hackar, mixar och blandar du med dess kraftiga motor på 700 watt.

Dualit är en stor tillverkare av köksredskap och maskiner. Företaget grundades under 1940-talet i Storbritannien.

2:a plats

Moccamaster KB952AO

En perfekt och enkel stavmixer från Braun med tillhörande bägare för mixning. En bra mixer till ett rimligt pris.

3:e plats

Bosch stavmixer

En stark stavmixer från Bosch. Det medföljer flera tillbehör för att underlätta ditt köksarbete.

4:e plats

Kitchenaid batteridriven stavmixer

Lättanvänd batteridriven stavmixer från kitchenaid. Medföljer en förvaringsväska och laddare.

Vad gör man med en stavmixer

Att använda en bra mixer i köket underlättar och hjälper dig att spara tid. Med en bra stavmixer kan du, mixa, hacka, blanda och mycket mer. Med tillbehör till din stavmixer kan du praktiskt taget göra allt som många andra köksredskap inte klarar.

Vad kostar en

Det finns mängder av stavmixers online med olika typer av tillbehör. Priserna varierar beroende på märke, antar tillbehör och kvalitet. Stavmixers kostar från 300kr och uppåt.

Giftiga ämnen i stavmixer

Stockholms universitet har gjort tester på stavmixers då flera av produkterna har läckt klorparaffiner som ansetts vara av tillräckligt hög halt för att vara giftiga.

”Studien behöver följas upp av mer arbete för en heltäckande bild men resultatet är entydigt. Människor kan exponeras av ämnen som är skadliga vid intag av mat som mixats vilket är allvarligt, särskilt om det drabbar små barn.”

Åke Bergman –  Stockholms universitet

När du köper din nästa stavmixer så se till att kolla noggrant vilket varumärke du väljer så att du köper en giftfri maskin.

Varumärken som läckt:

  • Matsui
  • Voltage
  • Electrolux
  • Coline (LW-3318)
  • Russel Hobbs
  • OBH Nordica